Hibid napelem rendszer

A hibrid napelemes rendszer lényege az, hogy egyszerre tud szigetüzemű napelemes rendszerként és hálózatra visszatápláló rendszerként is működni a hibrid típusú napelem inverter elhelyezésének köszönhetően. A hibrid üzemű napelemes rendszer segítségével saját tároló akkumulátorban tárolható el a fel nem használt energia, ami sokkal kedvezőbb megoldás, mintha a szolgáltatótól vásárolnánk meg a szükséges energiát.

Cégünk az alábbi hibrid rendszerű inverterekkel telepít:

Huawei

Deye

Sungrow

Solaredge

Fronius

Az eltárolt energiát így felhasználhatjuk este vagy áramszünet esetén.

Az akkumulátorok pedig napközben töltődnek, amikor a legtöbb háztartás nem használja az energiát, vagy többlet termelésünk van a fogyasztásunkon felül. Tehát van idejük töltődni. Így tehát mindent, amit magunknak termelünk valójában hasznosítunk is.

A hibrid invertereknek tipustól függöen különböző előnyeik vannak.

Amikor hibrid invertert választunk, akkor fontos, hogy figyelembe venni néhány jellemzőt.  Például figyelembe vesszük a maximális bemenő áram mennyiségét. Mert ez alapján alapján tudjuk meghatározni a rendszerbe köthető napelemek számát, és a napelemek teljesítményét.

A hibrid inverter megvásárlása esetén kifejezetten fontos, hogy a maximális akkumulátor kapacitásra, illetve kompatibilitásra. Nem választható bármilyen akkumulátor bármilyen hibrid inverterhez.

Az is sokat számít, hogy hatékony legyen a tárolórendszer, mekkora teljesítményre van szükségünk, mit akarunk ellátni az akkumulátorról. Nagy teljesítményű háztatási eszközök, gyorsan lemeríthetik az akkumulátort.

Tehát mivel az akkumulátor kiválasztása összetett dolog, és az inverter választás is befolyásolja, ezért egy komlett rendszerben átgondolva jól megtervezve kell megválogatni a hibrid napelemes rendszer elemeit.

Szükség lehet előzetes mérésekre, akár smart méter előzetes beépítésére, hogy megfelelő adatokat kapjunk a fogyasztásról.

Arra is gondolni kell, hogy többnapos borús időjárás esetén az akkumulátorok nem fognak gyorsan feltőltődni.

Honlap készítés