Pályázatok

Pályázati tanácsadás és projektmenedzsment


A pályázó megbízásából teljes körű ügyintézést vállalunk az igénylő felé felé.

Ez a szolgáltatás magában foglalja többek között:


- kollégáink bevonásával az igény felmérését,
- a műszaki tartalom szakszerű kialakítását,
- a pályázati anyag mérnöki támogatását,
- a folyamat minden dokumentációjának elkészítését,
- a pályázat kritériumainak való megfelelőséget,
- nyertes pályázatoknál a projekt teljes körű levezetését felelős műszaki vezetőnk segítségével,
- a pályázat elszámolási folyamatának menedzselését, dokumentumainak elkészítését, elektronikus    EMIR felületen történő rögzítését,
- ezen túlmenően pedig szakembereink segítségével a fenntartási időszakban kötelező projekt  fenntartási jelentések leadásáig támogatjuk a pályázót.

Pályázati tanácsadás


A vállalkozás, civil szervezet, állami szerv vagy magánszemély igényének megfelelően a lehetséges pályázat kiválasztásánál számítunk a pályázó aktív közreműködésére, hogy a beadandó pályázat minden kritériumnak megfeleljen. A teljes beadási folyamat során minden adminisztratív kötelezettség teljesítésében aktívan támogatjuk a pályázót.


A kiírások különböző konstrukciói:


automata pályázat: amennyiben a formai és tartalmi kritériumoknak megfelel, a pályázó automatikusan nyer a megadott pénzügyi keret összegéig;
pontozásos pályázat: a pályázat a kiírásban előre megadott kritériumok szerint kerül elbírálásra;
kombinált pályázat: ezek egy része automata, de bizonyos, előre meghatározott elemek pontok alapján kerülnek elbírálásra.

 

Álltalában mi kell a pályázathoz? Beadandó dokumentumok:

 

Szükséges dokumentumok és adatok az ügyféltől:

- Ügyfélkapus belépés (felhasználónév és jelszó)
- Tulajdoni lap 30 napnál nem régebbi (nem kell hiteles)- Pályázat beadásakor!!
-  Közüzemi számla 3 utolsó hónap egy szolgáltatótól az ingatlan címére szóló, nem kötelező a pályázó nevére szólnia
-  Bankszámla igazolás vagy kivonat

Ügyfélkapu:

Az Ügyfélkapun keresztül lehetőség van elektronikus ügyintézésre: ügyintézés kezdeményezésére, hivatali időpontfoglalásra, valamint a Kormányzati Portál egyéb szolgáltatásainak igénybevételére, mint jelen pályázati lehetőség kihasználása. Az első Ügyfélkapu létesítése ingyenes közigazgatási szolgáltatás.
Ki létesíthet Ügyfélkaput ? : Ügyfélkapu létesítését bármely természetes személy kezdeményezheti. A regisztrációhoz személyazonosításra alkalmas hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány, útlevél, 2001. január 1. után kiállított kártya formátumú vezetői engedély) szükséges.
Ezen kívül meg kell adnia szabadon választott egyedi felhasználói nevét és egy
elektronikus levélcímet (e-mail cím) is, mivel erre a címre kapja meg az első belépéshez szükséges egyszer használatos kódját. Tehát az okmányirodába már meglévő létező email címmel kell elmennie amit, tud is olvasni.

Ügyfélkapu létesítése személyes megjelenéssel kezdeményezhető:
- Okmányirodában
- Kormányablakokban

A pályázat ügyintézéséhez nekünk az ügyfélkapunál megadott és regisztrált Felhasználónév és jelszó szükséges. Később ezt bármikor megváltoztathatja.


Tulajdoni lap:

- Tulajdoni lap nem kell, hogy hiteles legyen, csak 30 napnál ne legyen régebbi. Ügyfélkapun keresztül a földhivatal online oldalon letölthető. A „Nem hiteles tulajdoni lap másolat” megfelelő. 1.000.-Ft-ba kerül, hétköznap letölthető.

- Az ingatlannak, lakóingatlannak, lakóháznak kell lennie, azaz a tulajdoni lapon ennek kell szerepelnie, nem lehet zárt kert, üdülő, külterület, szántó, stb…..

- Ha többen vannak tulajdonosai az ingatlannak, akkor egy tulajdonostársi hozzájárulói nyilatkozatot kell kitölteni a többi tulajdonosnak, ezt mi küldjük.

- Érdemes 1000 Ft-ért egyet lekérni a fenti módon vagy ügyvédtől. Sok minden kiderül belőle időben, lehet, hogy nem vezetett fel rá valamit a földhivatal, vagy rosszul szerepel a cím rajta, esetleg Ön nem is tulajdonos, stb. Előzzük meg a pályázat beadásakor a kapkodást és nézzük át. Amennyiben elküldi nekünk, leellenőrizzük.

- Ha rossz a cím a tulajdoni lapon vagy a lakcímkártyáján, akkor az Önkormányzat műszaki osztályán tud címigazolást kérni és ezzel kell a földhivatalnál vagy az okmányirodában módosítást kérnie.


Közüzemi számla:

• A beadást megelőző 3 hónapra szóló (azonos szolgáltató) közüzemi számla, mely a lakottságot igazolja. Víz vagy villany, vagy gázszámlák lehetnek csak, nem jó a telefon, kábel Tv, internet, stb.
Fontos hogy a három számla az egy szolgáltatótól legyen! Azaz pl. 3 db egymást követő hónapot tartalmazó gáz. Nem jó egy villany egy gáz és egy víz számla. Gyakori visszautasítási ok.
Valamint ha 2 havi vagy negyed éves számlák vannak, akkor 3 db egymást követő kell, azaz lehet, hogy 3 negyedévet felölelő számlát kell beadni.
A pályázni kívánt ingatlanról kell szólnia a számláknak, nagyon fontos a pontos cím, ami azonos az ingatlan címével. Fontos a házszám, gyakran a saját házszámunkat rosszul tünteti fel a szolgáltató, de mivel hónapról hónapra a számla megjön és befizetjük, észre sem vehető a hiba. A pályázatkezelő szervezet fel fogja hívni az ügyfél figyelmét egy elutasító határozatban. Kerüljük el, nézzük át most a számlákat.
Különösen figyeljenek a sarok telken lakó tulajdonosok, gyakori, hogy az ingatlan az egyik a közüzemi számla a másik utcára szól, holott egy ingatlanról van szó, ez is elutasításra ad okot.
Nem kötelező a pályázó nevére szólnia. Jó a nagymama, unoka, apa nevén is, a cím a fontos. Azért ha lehetséges legyen a pályázó nevén. Nem kell gondolkodnia a bíráló hatóságnak…


Bankszámla igazolás:

• A pályázó bankszámlájának igazolására. Bankszámlaszerződés vagy bankszámla kivonat.
Az az egyszerűbb, ha van, különben bonyolult hozzájáruló nyilatkozatot kérnek, amit a banknak is ellen kell jegyeznie, de ez nem minden banknál megy. Kérjük, az pályázzon, akinek van bankszámlája a tulajdonosok közül vagy nyissanak a nevére bankszámlát. Vannak pár száz forint költség mellett üzemelő számlák a bankoknál.


Szükséges dokumentumok amiben segítünk beszerezni:
• Egyszerűsített kapcsolási rajz
• Energetikai tanúsítvány
• Árajánlat
• Kivitelezői szerződés a munkára

Honlap készítés