Solaredge smart rendszer

Cégünk vállalja a Solaredge smart rendszerek telepítését, 10 partnerünkből 8 ezt választja, de vajon miért ?.........

Bemutatjuk a Solaredge technológiáját.


SOLAREDGE NAPELEMES RENDSZER

- 12 év gyári garancia az inverterre

- 5 - 25 % több energia termelés

- bármilyen tájolású tető részek használhatók

- modulonkénti monitoring rendszer

- maximális biztonság

 


A Solaredge napelemes rendszer áramtermelését egy kétlépcsős számítógépes vezérlés optimalizálja:
• Minden panel energiatermelése egy mikroprocesszor irányítása alatt áll
• Minden string koordinációját egy, a mikroprocesszorokkal kommunikáló, számítógép vezérlésű inverter valósítja meg .

Azonos névleges beépített teljesítmény mellett, 5 – 25%-kal több áramot termel adott időszak alatt, köszönhetően annak, hogy a hagyományos rendszerek esetében műszaki – technológiai okokból fennálló, termeléscsökkenést előidéző tényezőket képes elhárítani.
A SolarEdge® szakemberei olyan megoldást fejlesztettek ki, melynek alkalmazásával a hagyományos fotovoltaikus rendszerek energia termelése jelentősen, mintegy 5–25%-kal fokozható.
A számítógépes vezérlés lehetővé teszi a stringeken belüli árnyékolás, melegedés, szennyeződés, valamint a gyártás során kialakuló, tűréshatáron belüli, teljesítménykülönbségek kiegyensúlyozását. 
A hagyományos rendszerekkel ellentétben, a rendszer – a modulszintű vezérlésnek betudhatóan – lehetőséget ad arra, hogy egy stringen belül különböző dőlésszögű és tájolású paneleket tervezzünk be.
A SolarEdge olyan valósidejű távmegfigyelési lehetőséget biztosít, ami lehetővé teszi a legkisebb meghibásodás, vagy meghibásodáshoz vezető probléma azonnali észlelését és elhárítását. Ebből következően a termeléskiesés és a javítási költségek minimalizálása lehetséges.
A SolarEdge rendszerek megfelelnek a legújabb biztonsági, tűzvédelmi előírásoknak is: a DC áram feszültsége modul szinten 1 voltra korlátozható. A korlátozás tűz esetén automatikusan és kézi távkapcsolással is megoldható.


A smart panelek előnyei:


1. A SolarEdge váltóirányítóval szerelt változata azonban a legelőnyösebb, mert minden, az alábbiakban ismertetett funkciót és előnyt integráltak bele.
2. A smart panelek az optimalizálónak köszönhetően maximális teljesítményt nyújtanak, és ennek eredményeképpen 5-25%-kal több energia nyerhető, mint a klasszikus technológiával – a tesztek megerősítették, hogy a mikroinverterekkel és a klasszikus váltóirányítókkal összehasonlítva a SolarEdge az egyértelmű győztes.
3. A tervezés fantasztikus rugalmassága és egyszerűsége. A panelek bármilyen dőlésszögben vagy tájolás szerint elhelyezhetők, már nem kell kerülni az árnyékot, s kihasználható az egész tetőfelület. Egy sztringbe akár 45 panel is kapcsolható, mégpedig más gyártótól vagy más teljesítménnyel is.


4. 100%-os rendszerellenőrzés és 100%-os termelés. A panelek szintjén történő (25 évig ingyenes) monitoringnak köszönhetően biztosítható a gyártás abszolút ellenőrzése, és azonnal felfedhető bármilyen probléma. Mindez a kényelmes irodából vagy nappaliból.

A SolarEdge inverterek esetében nyújtott standard garancia 12 év, az optimalizálók esetében pedig 25 év (a panelekre a gyártó vállal garanciát).
5. Egyedi biztonsági funkciók. A SolarEdge cég a karbantartók és a tűzoltók biztonságával kapcsolatban is megoldásokat kínál. Az integrált SafeDC funkció kikapcsolja a DC áramot, biztonságos szintre csökkenti a vezetékekben lévő feszültséget, amint az AC oldal ki van kapcsolva, vagy pedig tűz esetén (az optimalizáló hőérzékelői reagálnak). A fotovoltaikus rendszerekkel kapcsolatos biztonsági követelményeket már sok európai országban törvénybe foglalták (pl. Ausztria, Németország, Magyarország).


 Tehát öszegezzük a megrendelő előnyeit a SolarEdge technológia segítségével:

 -vegyes tájolású rendszer esetén elegendő egy inverter használata
 -akár különböző típusú és teljesítményű modulokat is kombinálhatunk( ha az évek során a fejlődés miatt már a kezdeti felrakott panelek nem lesznek ez lényeges )
 -az árnyékolás általi termelés kiesés minimalizálható
 -maximalizálhatjuk a tetőfelület kihasználtságát, mivel kombinálhatunk kisebb és nagyobb modulokat is, illetve olyan helyre is telepíthetünk ahol eddig az árnyékolás miatt nem volt javasolt
 -az inverterek beépített távfelügyeleti rendszerrel rendelkeznek, melynek      segítségével minden egyes modul termelése külön nyomon követhető
 -hiba vagy leállás esetén automatikusan email értesítést kapunk
 -12 év teljes körű garancia van minden inverterre

 - a rendszer bekerülési költsége minimálisan drágább a hagyományos rendszerekhez képest, viszont a megtérülési költsége gyorsabb a többletenergia termelés miatt.




Mindent egybeveteve a mai rendszerek között a legoptimálisabb választás. A Solar Edge rendszere.

Honlap készítés