SUNTECH MAXIM napelem

SUNTECH MAXIM

 

 

 

 

Mi is a különbség a hagyományos napelemek és optimalizált társaik között?

Az, hogy az optimalizálás a napelemek sorba kapcsolásából adódó hátrányos hatásokat képes kiküszöbölni. Ugyanis, ha a sorba kapcsolt napelemek közül az egyik rosszabbul működik, mint a többi, akkor ez a leggyengébb láncszem az egész sor teljesítményét lerontja.

Tehát a kérdésre, hogy jó-e nekünk a hagyományos napelem, vagy okos rendszerre van-e szükségünk, viszonylag egyszerű a válasz.

Ha a napelemek helye ideális, azaz egyfelé néznek, semmilyen árnyék nem éri őket, nem koszolódnak, akkor megfelelhet a hagyományos napelem a gyári minimális teljesítmény eltérést , ha kiküszöböli a smart rendszer csak 1-3% többlet termelést jelent ez az ár érték arányt nem javítja.

Ha azonban a telepítés körülményei nem ideálisak, indokolt a teljesítményoptimalizált technológia használata. Ha a napelemek nem egy irányba néznek, vagy ha akár a legkisebb árnyék is vetül valamelyik napelemre, akkor az optimalizált napelemes rendszer 10-30 százalék többlethozamot képes biztosítani a hagyományos rendszerekhez képest, ami már kicsit sem elhanyagolható!

A hagyományos optimalizálók a napelemen belül nincsenek hatásal a MAXIM pont ezt a kérdést oldotta meg.

A SUNTECH MAXIM napelem a MAXIM optimalizálóval pont a napelemen belül végzi az optimalizálást ezért :

• mindenkor az elérhető legnagyobb hozamot képes biztosítani;

• a chipek robosztusságuk és egyszerűségük révén megbízhatóbbak, a hagyományos napelemekkel azonos megbízhatóságot nyújtanak;

• kizárják a felforrósodó cellák (hot-spot) jelenségét, ami a napelemeknek hosszabb élettartamot, lassabb öregedést biztosít;

• jövőbiztos, bővíthető megoldás, mivel a rendszer szélesebb határok között képes integrálni a jövőben majd kapható -a maiaknál nagyobb kapacitású- napelemeket is;

• napelemenként 3 munkapont

• olyan árnyékos vagy nagyon tagolt tetőre is lehet telepíteni, ahova hagyományos napelemet nem érdemes.

Az Amerikai Maxim cég álltal továbbfejlesztett SUNTECH smart napelem egy újabb magasabb szintet jelentenek a napelem optimalizálás területén. Míg az eddigi optimalizálok a modulonkénti optimalizálásra voltak képesek, a Maxim megoldásával cella soronkénti optimalizálást értek el.

Ezáltal teljesítmény növekedést értek el mivel nem egy komplett modul esik ki a termelésből hanem csak az érintett cella sora teljesítménye esik. Egy modul optimalizálása 3 cellasorra tagolódik.Az optimalizáló IC-k nem kerülik meg az érintett cellát hanem lehetővé teszik, hogy az éppen aktuális teljesítményt adja le.

A másik lényeges szempont, hogy a SUNTECH MAXIM panelek használhatok a hagyományos inverterekkel nincs szükség külön optimalizálok felszerelésére, kevesebb hiba lehetőség, kisebb költség.

Pontosan ezt akarta a MAXIM cég elérni, hogy költség csökkentéssel teljesítmény növekedést érjenek el.

Honlap készítés